Oldalmenü
Diavetítő
Szavazás
Ki a példaképed?
Szüleim
Tesóm
Egy barát/haver
Egy "celeb"/énekes/színész
Egy tanárom
Naptár

                      


 

 

 

 

 

 

 

                Hulla-hopp   

  

 "ADD A KEZED "  Püspökladányi Nagycsaládosok Egyesület  támogatásában beindult a hulla-hopp foglalkozások . Helye az egyesület székháza ( Kodály Z  út  4 ) . Bővebb információ a helyszenen  , vagy telefonon .  (06 54 450 009 ) ,

Néhány gondolat a foglalkozás vezetőjétől Tóth Krisztinától :

 

 " A   Hulla-Hopp oktatás ötlete egy szabadidős táborban való tartózkodásom alatt született.

Az ötletet olyan gyerekek adták, akiknek mozgásigénye nem volt eléggé kielégítve, akik szerettek volna valami különlegeset sportolni, de nem feltétlenül olyan testmozgásra vágytak, amit minden nap lehet látni a világban.

Ez a sport korosztálytól, valamint nemtől független!

Jelen pillanatban még csak a 5-16-ig terjedő korúak figyelmét keltette fel.

Ajánlatos 16 év fölöttieknek is, hiszen egyben szórakozás és remek testmozgást jelent.

Elsősorban testedzési és koncentrációs képesség fejlesztés, mivel nem csak derékon való karikaforgatásról van szó, hanem minden testrészen való forgatást jelent, ebből kifolyólag az izmok intenzív mozgását és munkáját igénybe veszi.

Óriási problémát jelent már gyerekkorban is, hogy mint mindenkinek jelen lévő izmok a sok üléstől és monoton mozgástól letapadnak. A karika forgatás egy olyan sport, amely az izmok erőteljes aktivitását igénybe veszi. A kézen való szabályos forgatás a gerincnek egy olyan tartást tesz kötelezővé, amely javítja a mai világ mindennapjaiban tapasztalható rossz testtartás problémáit. 

Másodsorban kiváló lehetőség az emberek/gyerekek közötti kapcsolat kialakításra, csapatban való munkára.

Rendkívül jó hatással van véleményem szerint a gyerekek közötti személyes kontaktusokra, és sokat fejlődnek az egymásért való kitartásban. A gyerekeknek már nagyon fiatal korukban meg kell tanulni együttműködni és "csapatban játszani", egymás mellett kitartani és csapattársuknál felmerülő problémák esetében segíteni és bátorítani.

Ez a sport képes erre mivel elég sok olyan művelet van, amely párban végzendő.

 

Célom egy vidám, profi csoport és egyben baráti közösség kialakítása, ahol olyan dolgokat visznek véghez amely példa értékű, és fellépéseiket nem az anyagi, hanem emberi értékek és a vidámság jellemzi.

Szeretnék olyan csoportot, csoportokat, ahol a kicsik amíg lehet ezáltal a Hulla-Hopp karika sport által gyerekek lehessenek, a felnőttek pedig maradhassanak a szürke hétköznapokban pár órára gyerekek." 

 

 

 


 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kicsik és Nagyok!!!!

 

2010-ben is tábort szervez az "ADD A KEZED" Püspökladányi Nagycsaládosok Egyesülete!

Részletek: .........folyamatban......

 

 Táborozni jó ! Ha nem hiszed tarts velünk !!

 

 

 

 

 

 

 Az " ADD A KEZED " Püspökladányi Nagycsaládosok Egyesülete idén is szervez nyári tábort ! Részletek majd a késebbiekben lesznek , de addig is néhány kép ,hogy a 2008-as táborunkhogyan alakult .Aki nem volt ott, az csak irígykedhet, mert szuperül éreztük magunkat !

 

  Sokat játszottunk...

 

 

 

 

 

 

 

 Zsolti barátunk bevezetett minket a barlengászok és hegymászók életébe , és át is élhettük milyen a magasban , majd le is csúszhattunk...

 

 

 

 

 

 

 

 fincsi fagyit is "ettünk"  ....

 

Sportoltunk a szabadban ,friss erdei levegöt szívtunk ...

 

Ez csak ízelítő , az idei táborra is sok meglepetést tarogatunk...!!! Gyere és tarts velünk  !!!!